N'ice

The ice cream bar, located inside the Le Vele shopping centre in Desenzano del Garda, is characterized by a fresh and refined mood that mixes styles and suggestions creating an original identity made of contrasting details.

The interior of the bar area has a modern mood, with the long service counter made of maxi tiles, like the outdoor tables, and the sculptural “sleeve” lamps that descend from the ceiling creating points of light. The walls in front of the counter, where small shelves have been inserted as support to customers, alternate natural wood surfaces and blackboard bands to write the menus. At the end of the room, as a focal point, there is a dark wall where the restaurant’s logo stands out. A system of dark steel shelves, used by the staff to store ingredients and utensils, acts as a divider with the ice cream area. Closed by a dark wood balcony wainscoting, the ice-cream parlour is characterized by a more vintage flavour thanks to the large white Octopus chandelier that comes down from the ceiling giving a touch of sparkle to the whole. In the background, a beautiful industrial wall in glass and steel separates the rooms reserved for service personnel and kitchens.

  • Credits: Silvio Stefani, Architect. Clara Galanti, Photo.
  • Category / Food
  • Location / Desenzano del Garda, Brescia, Italy
  • Year / 2016
  • Share /

Other Projects

Home
Treviso
2012
Food
Wittenbach, Switzerland
2016
Retail
Milan
2016
Retail
Conegliano, Treviso, Italy
2015
Home
Heiden, Switzerland
2017
Retail
Udine, Italy
2016