Malvasia

Born from the restyling of a celebrated restaurant in the heart of the historic centre of Treviso, the resto-brunch Malvasia is distinguished by originality and character. The interior design, the result of a successful collaboration with the artist and illustrator Tony Gallo, who has entirely decorated the environment, is inspired by a colourful fairytale forest from which delicate anthropomorphic figures wink.

The project mixes natural elements, such as the beautiful counter made with briccole (dolphin) and tree trunks cut raw, with contemporary interventions such as the brass back counter and tables that give a touch of brightness to the whole, playing on material contrasts. The lighting is entrusted to a system of ceiling spotlights that, in the evening, leave room for a suggestive choir of white candles placed in every corner of the room. Two iron and glass doors in industrial style have been positioned at the entrance of the room and services, playing with transparencies to create an enveloping visual continuity. The chromatic palette starts with natural tones and lights up with brighter brushstrokes on the floor, giving a vibrant mood to the entire project.

  • Credits: Silvio Stefani. Architect. Clara Galanti, Photo.
  • Project: Studio Metamorphosi104.
  • Category / Food
  • Location / Treviso, Italy
  • Year / 2017
  • Share /

Other Projects

Hotels
Mestre, Venice, Italy
2018
Retail
Milan
2016
Food
Roncade, Treviso, Italy
2017
Company
Thalwil, Switzerland
2016
Food
Desenzano del Garda, Brescia, Italy
2016
Retail
Udine, Italy
2016